Sunday, October 15, 2006

Söndagsnöjen del 1


Man i park. För en gångs skull utan fru, barn och hund. De pragska barnen och hundarna är tyvärr alltför snabba för att fångas på bild.
Ett vanligt söndagsnöje för Pragbon är att ta med sin make/maka/övrigt, ett till två barn samt hund till någon av stadens parker och vandra fram och tillbaka. Även om vandrandet i sig inte skiljer sig särskilt mycket från svenska förhållanden är medtagandet, och förmodligen, även ägandet av hund betydligt mycket mer utbrett här än i Sverige. Den tjeckiska hunden är även i sig självt en mycket intressant företeelse. Den kommer i alla storlekar, men den är alltid antingen a) valp eller b) åldring. Inga mellanting verkar finnas. Vidare kommer den i flera raser, ofta i en och samma hund. Alla är glae'. Slutligen förekommer den i två olika varianter: a) med munkorg, b) utan munkorg. Den sistnämnda ger ibland upphov till ett annat vanligt söndagsnöje mellan Pragborna: hund-utan-munkorgsgrälet. Det är vanligen helt ofarligt, åtminstone för åskådaren. Häng mä' på en tur runt Vinohrady och Nove Mesto!



Ett annat söndagsnöje: korpmatchen.



TV-tornet är en bisarr skapelse från det glada 80-talet. Det ligger högst upp på en kulle vid gränsen mellan Vinohrady och Zizkov. Utsikten är imponerande.



Man ser nämligen ända till förorterna.
Ni trodde väl inte att ni skulle slippa undan förorten så lätt? Jag kan hitta en vart jag än går. Eller är det förorterna som hittar mig? Hm...
Dagens Bowie: Scary Monsters (and Super Creeps)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home