Saturday, October 07, 2006

Jag vill åka blågula linjen till helvetet


Dejvice: kanske det finaste exemplet på socialistisk klassicism som vi stött på. Hittills. Naturligtvis inhyser det en bank.



I båda ändarna av Prags gula tunnelbanelinje ligger varsitt IKEA. I sann upptäckaranda begav vi oss till Zlicin för att utföra komparativa internationella IKEA-studier. Vilka är egentligen skillnaderna och likheterna mellan ett svenskt och ett tjeckiskt IKEA? Vi kom fram till att det fanns stora likheter, så stora att listan skulle bli alltför lång. Det fanns dock några intressanta skillnader. 1) På ett tjeckiskt IKEA finns det fortfarande platser som man kan röka på; högst uppskattat av Vergilius & Vergilius. 2) Om man beställer ”Köttbullar med potatismos” på svenska kommer ingen att förstå dig. 3) Tjeckerna föredrar sina köttbullar med pommes.
Det mest intressanta med Zlicin är att det förefaller som att det är porten till helvetet. Ja, alltså inte i den meningen att Zlicin är helvetet eller något sådant – det liknar mest Västerås – utan att bussen till SA-TAN Electrocentrum går därifrån. Denna plats fascinerar Vergilius & Vergilius något oerhört. Vi har försökt googla på det men allt vi får upp är sidor med satanistisk italiensk body-disco, och hur lockande det än låter är vi mer intresserade av affären. För det brukar ju sägas att djävulen har den bästa musiken; kan det vara så att han även har den bästa musikutrustningen? De bästa priserna? Den fetaste basen? Det kräver att undersökas.


Zlicin: Se till höger! Där går bussen till SA-TAN Electrocentrum.

Dagens Walker: The Old Man’s back again


1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Åh! I'm hooked!!!

5:11 PM  

Post a Comment

<< Home